Afdelingsleder til Afdeling for Strategisk Folkesundhed i Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Er du en relationelt stærk personaleleder, som har lyst til at være en central del af en ambitiøs og dynamisk arbejdsplads, hvor vi arbejder for at bryde den sociale ulighed i sundhed?

Om os
Afdeling for Strategisk Folkesundhed består af ca. 20 engagerede og fagligt stærke medarbejdere. Vi er en del af Sundheds- og Omsorgsforvaltningen og herunder en del af Center for Forebyggelse og Folkesundhed, som består af tre afdelinger i Centralforvaltningen samt to bydækkende enheder med borgerkontakt, som samarbejder tæt.

Folkesundhedsområdet nyder stor politisk bevågenhed, og i Afdeling for Strategisk Folkesundhed arbejder vi databaseret med strategi- og politikudvikling, og den politiske betjening fylder meget i vores dagligdag. Herudover har vi ansvaret for faglig understøttelse af vores borgernære sundhedstilbud samt udvikling og implementering af bæredygtige initiativer og partnerskaber i samarbejde med andre forvaltninger og civilsamfund. Vi er i høj grad afhængige af andre, og et væsentligt aspekt i at lykkes med en folkesundhedsdagsorden handler om at få alle aktører og initiativer til at trække i samme retning.

Vi har gennem de senere år taget nogle modige skridt om at arbejde med en strukturel og flerstrenget tilgang, fordi vi ved, det er den bedste – om end ikke letteste – vej til at reducere den sociale ulighed i sundhed og medvirke til, at københavnerne lever længere og bedre.

Vores opgaver spænder bredt og ideerne endnu bredere. Vi har brug for en afdelingsleder, som både forstår og kan agere i en politisk styret organisation og kan skabe ro og motivation, så medarbejderne i fællesskab kan komme i mål med at skabe effekter for københavnerne.

Om stillingen
Du skal lede medarbejdere. Du vil få personaleansvaret for ca. 20 medarbejdere, som trives og gerne løfter i flok. Medarbejderne er primært akademikere med sundhedsvidenskabelig eller samfundsvidenskabelig baggrund. Der er tale om en relativt nysammensat medarbejdergruppe, som fortsat er i gang med at udvikle samarbejdet i og mellem de tre teams, som de aktuelt er organiseret i. Det er væsentligt, at du som afdelingsleder understøtter dette på en måde, der giver plads til, at både medarbejdernes individuelle og kollektive faglighed kan udvikles og folde sig ud.

Denne ledelsesopgave vil foregå i et tæt samspil med den nuværende faglige leder, som har ansvaret for at rammesætte og sikre fremdrift og kvalitet på nogle konkrete områder.

Du skal lede til siden. Det er væsentligt, at du har lyst og kompetencer til at bidrage til en fælles ledergruppe, hvor kursen sættes i tæt dialog, så vi får udnyttet mulighederne for synergi og bruger vores samlede kræfter bedst muligt, når vi udmønter vores strategi. I et vist omfang skal du også lede ud til samarbejdspartnere, hvor det typisk vil være folkesundhedschefen, der har den indledende og rammesættende dialog, mens du vil have det konkrete opgavesamarbejde.

Du skal lede opad. Folkesundhed er et område med brede muligheder for udvikling, og det stiller særlige krav til vores nye afdelingsleder. Du skal proaktivt være med til at sætte en strategisk kurs, som på en og samme tid er politisk relevant, fagligt holdbar og organisatorisk bæredygtig. Og du har en særlig rolle i efterfølgende at lede opad, prioritere og holde retningen, når strategien implementeres.

I den første tid vil dine væsentligste fokusområder være:

  • at sikre fortsat god trivsel og samarbejde i afdelingen
  • at bidrage til fortsat at udvikle den strukturelle forebyggelse, hvor noget af det, vi aktuelt er optagede af, er
    1. et stærkt samarbejde på tværs af forvaltninger om mental sundhed og trivsel
    2. at præge byens rammer i en endnu sundere retning
    3. at bidrage med vores forebyggelsesfaglighed til at hele forvaltningen kan tiltrække og tilknytte medarbejdere
  • at der fortsat er styr på driften og de politiske, organisatoriske, administrative og økonomiske processer
Om dig
Vi forventer, at du har en relevant videregående uddannelse indenfor det sundhedsvidenskabelige eller samfundsvidenskabelige område. Herudover lægger vi vægt på, at du har følgende faglige kompetencer:

  • stor interesse og flair for personaleledelse og formår at være en nærværende leder også i en travl hverdag, så du udvikler medarbejdergruppen og skaber resultater gennem dem. Det vil være en stor fordel, at du har ledelseserfaring, og vi forventer, at du som minimum har siddet i en koordinerende funktion med ledelsesfunktioner
  • en god politisk og strategisk forståelse for, hvordan forskellige politiske dagsordener kan flettes sammen, og du evner at omsætte en strategisk retning i konkrete beslutningsoplæg og kloge processer
  • en god organisatorisk forståelse og diplomatisk talent for at agere som en del af en stor og kompleks organisation. Det vil være en klar fordel, hvis du har erfaring fra kommunal forvaltning eller en anden politisk styret organisation og kender de bureaukratiske processer
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen lægger afgørende vægt på at ansætte ledere, der har de rette menneskelige og ledelsesmæssige kompetencer og har formuleret et fælles ledelsesgrundlag med tillid i centrum: Vi mener, at medarbejderne selv kan og skal foretage faglige vurderinger i det daglige arbejde, men lederne skal også lede ved at sætte retning og turde prioritere. Det betyder, at vi forventer, du har følgende personlige kompetencer:

  • er en åben, dialogisk og inddragende leder, der via løbende forventningsafstemning op, ned og til siden formår at skabe resultater og arbejdsglæde både for den enkelte og i gruppen
  • er kendetegnet ved gode relationelle kompetencer og en høj grad af troværdighed, ordentlighed og integritet, der skaber tillid og tryghed i samarbejdet med medarbejdere, lederkolleger og politikere
  • har gennemslagskraft og kan holde fast i det lange seje træk og den strategiske linje, både når der er modstand og forhindringer undervejs, eller når det går rigtig stærkt
Om ansættelsen
Stillingen forventes besat pr. 1. oktober 2023.

Du skal vedhæfte din ansøgning, CV og evt. anden relevant dokumentation.

Løn- og arbejdsvilkår forhandles med den relevante faglige organisation på baggrund af gældende overenskomst.

Du kan læse mere om Sundheds- og Omsorgsforvaltningen her

Centralforvaltningen i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har røgfri arbejdstid.

Yderligere oplysninger
Du er velkommen til at kontakte folkesundhedschef Katrine Schjønning på 3034 5632, hvis du vil vide mere om stillingen.

Søg via linket senest søndag den 13. august 2023
Den første samtale forventes at foregå den 18. august 2023. Anden samtale forventes at foregå den 25. august 2023. Mellem de to samtaler vil der blive gennemført en personlighedstest, og der tages referencer på den ansøger, som forventes at blive tilbudt stillingen.

Om Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Vores hverdag handler om mennesker. I Sundheds- og Omsorgsforvaltningen er der fleksibel arbejdstid, som indebærer, at du har medindflydelse på din arbejdstid. Hvis du er sygeplejerske, SOSU-assistent eller SOSU-hjælper, har du derudover ret til at få fuld tid, hvis du ønsker det. Se mere om vores hverdag på www.vores-hverdag.dk.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lyngby-Taarbæk Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Københavns Kommune, Borups Allé 177, 2400 København NV

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1518&ProjectId=193236&DepartmentId=20583&MediaId=4780&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5873929

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet