U-16 PIGERNES HEKTISKE START

Kilde: Virum/Sorgenfri Håndboldklub
Profilbillede
Marie Munk

Nyheden er fra Virum/Sorgenfri Håndboldklub

Hvordan er sæsonen gået ind til videre, for U 16 pigerne. Det har vi forsøgt at undersøge og vi har derfor taget en snak med holdet træner, Mathias Andersen.


Mathias, holdets træner om starten på sæsonen: "Som traditionen tro, skulle vi sende nogen forventningsfulde piger afsted på efterskoler og udlandsophold. Intet mindre end 8 piger blev sendt godt afsted, til Skotland, USA og selvfølgelig et par stykker til Sydfyn. Det efterlod os med 16 spillere tilbage, med Regitze som eneste målmand, besluttet vi, kun at holde os på et enkelt hold.” 


Turneringsstrukturen blev i år ændret, således, at der kun er plads til 12 sjællandske hold i 1. division, og med holdets seedning som nummer 13, var holdet nødt til at gå ud og overpræstere til Niveaustævnet for at komme med i det fine selskab. Det lykkedes desværre ikke, og dermed måtte holdet en tur i 2. division.


Mathias udtaler: ”Sæsonen startede skidt ud og med skader til flere af vores bærende spillere, og en implementering af et nyt 3-2-1 forsvar, var med til at skabe en del udfordringer i den første periode. Dette resulterede desværre også, i et snævert nederlag i runde 1 i turneringen.”  


Der er gået en måneds tid siden da, og tingene er ved at vende. Kampene er blevet vundet og 3-2-1 forsvaret er begyndt at blomstre, hvor blandt andet Team Helsinge, blev holdt nede på 11 mål i en kamp, hvor det høje forsvar for alvor kom til sin ret. Dette skyldes specielt, at Ajshe og Beate har lykkedes med at specialisere sig i deres positioner som øverst og nederst i midtzonen. Beates hurtige fødder og evne til at afdrible, har gjort hende unik som fremskudt i midtzonen, mens Ajshes vurderingsevne og konstante kommunikation med det resterende forsvar, har hjulpet til en enorm sikkerhed.  


Mathias om den sidste måned: ”I den sidste måned er det blevet til sejre i de 4 turneringskampe, der er blevet spillet, hvilket gør at holdet i skrivende stund, indtager 1. pladsen i gruppen, som gerne skal holdes, så en oprykning til 1. division B efter jul kan realiseres.” 


 Holdet arbejder godt til træning, og holdet nyder godt af de gode samarbejde der er på tværs af holdende på pigesiden. Om mandagen træner vi med 2. divisionsdamerne, som giver os al den modstand, vi kunne ønske os.  Mens vi tirsdag og torsdag træner sammen med U19 og U14 pigerne, og på den måde danner gode broer op igennem hele pigeafdelingen i klubben.

Denne artikel er skrevet af Marie Munk og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Virum/Sorgenfri Håndboldklub.
Flere artikler