Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Virum - tirsdag den 25. maj

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Virum er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Værktøj stjålet fra kælderrum

Helsingør: Mellem fredag og mandag morgen klokken 08.40 har der været indbrud i et kælderrum på Rytterbakken, hvorfra der er stjålet et pælebor, en buskrydder, en hækkeklipper samt diverse elværkstøj. Tyven har skaffet sig adgang til kælderrummet ved at bryde låsen op.

 

Gasflasker stjålet

Fredensborg: Omkring 20 letvægts gasflasker er mellem midnat søndag og mandag morgen klokken 08.00 blevet stjålet fra varegården ved Land og Fritid på Præstemosevej. Tyven har skaffet sig adgang ved at skære hul i hegnet omkring varegården.

 

Dæk stjålet

Frederikssund: Fire biler, der holdt hos Volkswagen på Holmensvej, har der mellem søndag aften klokken 20.00 og mandag formiddag klokken 11.30 stjålet deres dæk. Tyven har klippet hul i et hegn for at skaffe sig adgang til bilerne.

 

Værktøj og redskaber stjålet fra varebil

Værløse: Fra en varebil, som holdt på Vesterbo, er der mellem søndag aften klokken 21.00 og mandag middag stjålet en håndsliber, en sækkevogn, en støvsuger samt diverse andet værktøj. Tyven har skaffet sig adgang til varebilen ved at bore lås i en dørlås.

 

Pengekasser og kulsyrepatroner stjålet

Helsingør: To pengekasser, der formentlig var tomme, samt to kulsyrepatroner til et fadølsanlæg er mellem søndag aften klokken 21.00 og mandag morgen klokken 08.00 blevet stjålet fra Værftets madmarked. Tyven har brudt en bagdør op for at skaffe sig adgang til tingene.

 

Ild fra ukrudtsbrænder antændte hæk

Holte: Mandag eftermiddag klokken 13.26 gik der ild i en hæk og herefter nogle træer ved en bolig på Havrevænget. Her var gløder fra græsafbrænding med en ukrudtsbrænder blæst ind i hækken, som var blevet antændt, hvorefter der også opstod brand i nogle træer. Brandvæsenet fik hurtigt slukket branden, som ikke nåede at sprede sig yderligere.

 

Ville vise piger en hundehvalp

Kgs. Lyngby: To snarrådige piger i ni-års alderen takkede mandag eftermiddag klokken 14.15 bestemt nej til tilbuddet om at se en hundehvalp. Det skete ved Netto på Rævehøjvej, hvor en mand kom kørende i en koboltblå varebil. Da han så de to puger, rullede han vinduet ned og spurgte, om de ville se den hundehvalp, som han havde i bilen. Men de to piger sagde nej og ringede med det samme til en forælder, som hurtigt kom til stedet. Manden i bilen var imidlertid kørt. Han beskrives som 44-50 år, dansktalende med sort hår. Nordsjællands Politi vil gerne høre fra manden på telefon 114, for at få afklaret hans intention med at henvende sig til pigerne.

 

Pung stjålet

Helsingør: En 81-årig kvinde fra Espergærde anmeldte klokken 16.17, at hun havde fået stjålet sin pung. Hun havde benyttet pungen, da hun omkring klokken 15 købte en is på Havnepladsen, og da hun kom hjem, opdagede hun, at en ukendt gerningsperson havde stjålet pungen, som indeholdt diverse kort og kontanter.

 

Tyveri fra lomme

Slangerup: En 65-årig mand fra Kastrup anmeldte klokken 16.44, at han mellem klokken 14.00 og 14.30 havde fået stjålet sin mobiltelefon. En ukendt person var uden for Fakta på Brobæksgade gået ind i ham og havde undskyldt, hvorefter den 65-årige mand var gået videre. Efterfølgende opdagede han, at hans mobiltelefon, som han havde haft i sin højre jakkelomme, var blevet stjålet. 

 

Spirituskørsel

Skibby: En 72-årig mandlig bilist fra Kirke-Hyllinge blev klokken 16.56 standset af en patrulje på Røgerupvej. Her blev han anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte.
Den 72-årige blev efterfølgende kørt til hospitalet, hvor en blodprøve blev udtaget med henblik på at fastslå mandens eventuelle præcise promille.

 

Ræs

Farum: Klokken 17.56 indløb der anmeldelse om, at et ukendt antal motorcykler og biler kørte med ekstrem høj fart på Hillerødmotorvejen mellem afkørsel 8 og 9. En patrulje kørte til stedet for at lede efter køretøjerne, men det var ikke muligt at udfinde dem i området.

 

Seriehærværk

Hillerød: Mellem klokken 16.20 og 19.30 blev der udøvet hærværk på en bil, som holdt parkeret på Hammersholtvej ved Teglgårdssøen. En ukendt gerningsperson havde sparket sidespejlet af i førersiden og ridset bilen ved at sparke på den. Endnu en anmeldelse berettede om, at en cykel var blevet kastet op på kølerhjelmen af en anden bil, som havde holdt på stedet mellem klokken 08.30 og 18.00. Også en bil, som havde holdt på stedet mellem klokken 15.00 og 17.26 havde været udsat for hærværk, idet et af bilens sidespejl var blevet flået af, og der var kommet ridser i lakken flere steder.

Grundet sammenfald i gerningssted og –tidspunktet formodes det, at der er tale om samme gerningsperson til forholdene.

 

Butikstyveri

Gentofte: Klokken 18.26 blev det anmeldt, at der var sket et butikstyveri i Fakta på Vangede Bygade. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 30-årig kvinde fra Gentofte, som blev sigtet for forholdet.

 

Mistænkeligt forhold

Hørsholm: Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 18.27, var en mand to timer forinden blevet set ved en parkeringsplads på Kokkedal Alle, hvor han havde kigget ind i de andre biler på stedet. Da nogle piger passerede, forsvandt manden, men kom igen ti minutter senere for at fortsætte sit foretagende. Nogle forbipasserende havde mistanke til, at manden havde til hensigt at stjæle fra de parkerede biler, og de blev derfor stående på stedet. Det fik igen manden til at forlade parkeringspladsen. 

Han beskrives som: mand, 35-40 år, 180-190 cm, almindelig af bygning, brun i huden, kronraget/skaldet og med tatovering/sår/modermærke på det ene øre. Iført: solbriller, lys cowboyjakke med hvid uldkrave og sorte bukser. Medbragte mobiltelefon

 

Brand i kælder, Hellerup

På Lyngbyvej opstod der klokken 19.21 brand i kælderen i et hus. Politi og brandvæsen kørte til stedet, og slukningsarbejdet blev straks igangsat. Beboerne på stedet var alle kommet ud, og der skete ikke umiddelbart nogen personskade.

Branden formodes at være startet via strålevarme fra et fyr i kælderen.

Ild i knallert

Hillerød: Klokken 19.23 indløb der anmeldelse om, at der var ild i en knallert på Tolvkarlevej. En patrulje kørte til stedet, hvor ilden blev slukket.
Ifølge vidner var nogle unge drenge med anden etnisk herkomst end dansk set ved knallerten kort inden, at ilden brød ud, og det formodes derfor, at ilden var påsat.

 

Unge mænd rendte rundt på tag

Helsingør: Det blev klokken 19.47 anmeldt, at to unge mænd rendte rundt på taget af Harald Nyborg på Birkedalsvej. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf to 17-årige unge mænd, som de fik en snak med om deres adfærd, inden de blev bedt om at forlade stedet.

 

Personer hoppede over hegnet ved Bakken

Klampenborg: Klokken 20.08 indløb der anmeldelse om, at en gruppe på mellem seks og ti personer var hoppet over hegnet ind til Dyrehavsbakken, hvor de var oppe at toppes med vagterne på stedet. Patruljer kørte til stedet, men gruppen havde i mellemtiden forladt stedet og var ikke mulige at udfinde.

 

Mistænkeligt forhold

Helsingør: En patrulje observerede klokken 20.45 en bil, som holdt parkeret på en parkeringsplads på Egevænget, hvor der stod fire-fem personer rundt om køretøjet. Da personer blev opmærksomme på patruljen, løb de fra stedet i flere retninger. Patruljen fik på Borgm. P. Christ. Vej standset den ene af personerne, som var en ung mand fra nærområdet Det var dog ikke umiddelbart muligt at fastslå, om der var foregået noget kriminelt, og han blev derfor ikke sigtet for noget, men fik registreret sit generalia.  

 

Tyveri fra personbil

Skævinge: Klokken 21.37 blev det anmeldt, at en stor sten var blevet kastet ind gennem sideruden på en bil, som havde holdt parkeret på Søvej i St. Lyngby fra klokken 21.10. Fra bilen blev der stjålet en pung indeholdende diverse kort og kontanter.

Mistænkeligt forhold

Hillerød: Klokken 22.04 indløb der anmeldelse om, at nogle unge mennesker havde opbrudt en kælderdør på Østervang, og at de nu havde taget ophold i cykelkælderen. En patrulje kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere, men ved ankomsten befandt der sig ikke længere nogen personer på stedet, og det var ej heller muligt at udfinde nogen med relation til hændelsen i området.

Narkokørsel

Espergærde: En 19-årig mandlig bilist fra Helsingør blev klokken 22.37 standset af en patrulje på Kongevejen, hvor han blev anholdt og sigtet for narkokørsel, idet et narkometer viste, at han formentlig havde kørt il under påvirkning af euforiserende stoffer. 

En blodprøve skal nu fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle narkopåvirkning.

 

Tyveri fra affaldscontainer

Virum: En person blev klokken 23.21 observeret stjæle mad fra en affaldscontainer tilhørende Fakta på Virum Torv. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 25-årig mand fra Virum, som de sigtede for forholdet.

 

Indbrud i container

Gilleleje: Klokken 00.27 indløb der anmeldelse om, at en ukendt gerningsperson havde skåret låsebommen på en container, som stod på Bavne Ager, op. Patruljer kørte til stedet for at lede efter gerningspersonen, og et mistænkeligt køretøj blev i den forbindelse observeret, da det passerede en patrulje. Køretøjet forsvandt dog af syne, inden patruljen kunne nå standse det, og det var ikke muligt at udfinde det ved en efterfølgende rundering.

Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse endnu ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande fra containeren.

Det mistænkelige køretøj beskrives som: sølvgråt og med fejl på en forlygte.

 

Spiritus- og narkokørsel

Kgs. Lyngby: En 33-årig mandlig bilist uden kendt adresse blev klokken 01.25 standset af en patrulje på Bagsværdvej. Her viste et alkometer samt et narkometer, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte og under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev derfor anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel.

Der blev efterfølgende udtaget en blodprøve fra den 33-årige med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle spiritus- og narkopåvirkning.

Narkokørsel

Kvistgård: På Helsingørmotorvejen i sydgående retning ud for Kvistgård standsede en patrulje klokken 03.02 en 18-årig mandlig bilist fra København. Her blev han anholdt og sigtet for narkokørsel, idet han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev derudover også sigtet for besiddelse af en mindre mængde hash.

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle narkopåvirkning.

 

Brand i radarstation

Vejby: Klokken 03.21 indløb der anmeldelse om, at der var brand i radarstationen på Tårnstien. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var kraftig ild og røg, og brandvæsnet påbegyndte straks slukningsarbejdet. I forbindelse med branden tog flere kabler skade.
Årsagen til branden er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse endnu ukendt, men Nordsjællands Politi arbejder ud fra en formodning om, at den var påsat.

 

Kørsel uden førerret

Helsinge: En 51-årig mandlig bilist fra Vejby blev klokken 05.05 standset af en patrulje på Møngevej, hvor han blev bedt om at fremvise et gyldigt kørekort. Det kunne han imidlertid ikke efterkomme, idet han havde fået inddraget sin førerret, og han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Indbrud i privat beboelse anmeldt til Nordsjællands Politi 21.-25. maj 2021

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi
Flere artikler