Nordsjællands Politi: Nyt fra Virum - tirsdag den 22. september

Kilde: Nordsjællands Politi

Virum er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Indbrud på bibliotek, Helsinge

Klokken 09.13 blev det anmeldt, at der i nattens løb havde været indbrud på Helsinge Bibliotek, hvorfra der var blevet stjålet fem bærbare pc’er.

Senere mandag kontaktede tysk politi det danske politi, idet de ved færgelejet i Puttgarden havde standset et udenlandsk køretøj kommende fra Danmark ført af en 32-årig mand fra Litauen. I bilen lå der to cykler og 30 bærbare pc’er, som manden ikke kunne gøre troværdigt rede for, og noget kunne tyde på, at nogle af de mange pc’er hørte hjemme på Helsinge Bibliotek, hvilket nu skal efterforskes.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Hillerød

Klokken 11.50 blev en 31-årig mand fra Hillerød sigtet for at have en mindre mængde hash på sig, da en patrulje traf ham på Horsevænget.

Tyveri fra varebil, Skibby

Klokken 12.26 blev det anmeldt, at der imellem fredag klokken 16.00 og mandag klokken 07.00 havde været indbrud i en varebil holdende på Elmevej. Fra varebilen var der blevet stjålet en større mængde værktøj til en værdi af 50.000-100.000 kroner.

Brand, Kvistgård

Klokken 13.10 blev det anmeldt, at der var brand i nogle lagerlokaler på Reerstrupvej. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, men branden var allerede næsten slukket af personale på stedet ved politiets og brandvæsnets ankomst. Brandvæsenet sørgede dog for at sikre, at branden var fuldstændig slukket, hvorefter der blev luftet ud på stedet.

Butikstyveri, Lyngby

Klokken 13.45 blev det anmeldt fra en butiksdetektiv i Lyngby Storcenter, at de stod med en butikstyv, som de gerne ville have politiets hjælp til at håndtere. Butiksdetektiven havde observeret, at en kvinde havde forsøgt at stjæle barbergrej og parfume fra Matas for cirka 2.400 kroner, men da butikstyven følte sig opdaget, stak hun af.

Kvinden blev dog indhentet og tilbageholdt af butiksdetektiven, og i den forbindelse spyttede hun butiksdetektiven i ansigtet, hvorfor hun ikke kun blev sigtet for butikstyveriet i Matas, men også for vold. Kvinden blev desuden fundet i besiddelse af et par nye sko til en værdi af 400 kroner, som var blevet stjålet tidligere på dagen fra en anden butik i Lyngby, og hun blev derfor også sigtet for dette.

Spirituskørsel, Gilleleje

Klokken 16.03 blev en 40-årig mandlig bilist fra Gilleleje standset og kontrolleret på Englodsvej. Her fik han alkometeret til at slå ud over det tilladte, og en blodprøve skal derfor nu fastslå den eventuelle promille.

Butikstyveri, Lyngby

Klokken 16.25 blev der nok engang anmeldt et butikstyveri fra Lyngby Storcenter, idet to kvinder på henholdsvis 16 og 18 år havde forsøgt at stjæle make-up-fjerner fra Normal til en værdi af 72 kroner. Idet den ene af de to var under 18 år gammel, blev politiet sendt til stedet, hvor de to blev sigtet for butikstyveri, ligesom de relevante myndigheder og andre voksne blev underrettet.

Færdselsuheld, Birkerød

Klokken 16.40 skete der et færdselsuheld på Topstykket, da en personbil ført af en 50-årig mand fra København stødte sammen med en personbil ført af en 41-årig mand fra København.

Bilen ført af den 50-årige kørte i nordlig retning ad krydset Topstykket og Blokken. Under denne manøvre blev bilen påkørt af bilen ført af den 41-årige, som kørte ad Blokken i østlig retning. Politi og ambulance blev sendt til stedet, og i den forbindelse blev den 50-årige sigtet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt. Den 50-årige blev efterfølgende kørt til kontrol på skadestuen.

Færdselsuheld, Helsinge

Klokken 17.43 skete der et færdselsuheld på Valbyvej/Vibelandsvej. En personbil ført af en 18-årig mand fra Græsted kørte vest ad Vibelandsvej, hvor han foretog et venstresving ind foran en modkørende personbil ført af en 42-årig kvinde fra Vejby, der kørte ad nord ad Valbyvej, hvorved de to biler stødte sammen.

Politi og ambulancer blev sendt til stedet, og begge parter blev kørt til kontrol på skadestuen. Den 18-årige blev desuden sigtet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt.

Butikstyveri, Birkerød

Klokken 17.53 blev det anmeldt fra Føtex, at de havde snuppet en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle slik for 46 kroner. Da butikstyven var under 18 år gammel blev politiet sendt til stedet, hvor en 17-årig mand fra Allerød blev sigtet for butikstyveri.

Mistænkeligt forhold, Hillerød

Klokken 18.51 anmeldte en mor på vegne af sin 8-årige datter og dennes veninde, at de to havde fortalt hende, at en mand omkring klokken 17.45 kørende i en hvid bil havde spurgt de to piger, om de ville have en slikkepind, imens de befandt sig på Mølledalen. De to piger takkede klogelig nej, hvorefter manden kørte fra stedet.

En patrulje blev sendt til stedet for at kigge efter manden, men der blev ikke fundet noget af interesse.

Manden beskrives af pigerne som: 
Lysebrun hud, sort hår, 20-40 år, med stor næse, kørte i hvid bil.

Mistænkeligt forhold, Hørsholm

Klokken 19.23 anmeldte en kvinde, at hun kunne se noget orange flyde rundt i vandet cirka 30 meter ude for Mikkelborg Park. Politiet blev sendt til stedet, ligesom JRCC sendte en helikopter i luften og en båd i vandet. Snart efter kunne det konstateres, at det var en form for UV-markering. Det kunne dog ikke udledes, hvad den skulle have markeret, og det blev resolveret, at markeringen var drevet til området fra et andet sted, og at der derfor ikke var nogen mennesker i fare i området, hvorfor operationen lukkede ned igen.

Brand i bil, Hundested

Klokken 23.33 blev det anmeldt, at der var brand i en bil holdende på en p-plads på Degnebakken. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte fik slukket brandne.

Indbrud i garage, Virum

Klokken 02.22 blev det anmeldt, at der netop havde været indbrud i en garage på Virumgårdsvej, hvorfra to mænd havde stjålet en havetraktor og kørt den væk på en trailer. Politiet blev sendt til stedet, ligesom et signalement af de to mænd og deres køretøj blev rundkastet internt til patruljerne.

Kort efter passerede en patrulje et køretøj på Bistrupvej i Birkerød, der passede på signalementet, og køretøjet blev derfor bragt til standsning. På ladet stod den stjålne havetraktor, hvorfor de to mænd i køretøjet, en 25-årig fra Roskilde og en 26-årig fra Jyllinge, blev sigtet for at have stjålet havetraktoren.

Føreren af køretøjet, den 25-årige mand, blev desuden sigtet for kørsel uden førerret samt for kørsel i påvirket tilstand, da han havde hvidt pulver i næseborene, ligesom der blev fundet en mindre mængde kokain i en pose i bilen. En blodprøve skal nu fastslå, om den 25-årige kørte i påvirket tilstand.

Den 26-årige passager blev foruden den stjålne havetraktor også sigtet for at være i besiddelse af en flaske indeholdende det euforiserende stof GHB.

Mistænkeligt forhold, Rungsted Kyst
Klokken 05.23 blev det anmeldt, at en beboer på Sophienbergvej var blevet vækket klokken 03.30 ved, at to mænd indfandt sig i beboerens hjem, efter de havde brudt en dør op. Beboeren vågnede ved at blive lyst i hovedet af en lommelygte, hvorefter han var blevet tildelt et slag. Beboeren løb derefter ind i et tilstødende værelse for at hente noget at slå fra sig med, men de to fremmede mænd var i mellemtiden stukket af. 

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt 21.-22. september 2020


Flere artikler