Kilde: Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: Nyt fra Virum - onsdag den 8. juli

Virum er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Vold mod nogen i offentlig tjeneste, Kongens Lyngby

Klokken 08.53 blev det anmeldt, at en 59-årig kvindelig parkeringsvagt var blevet spyttet i ansigtet, efter hun havde udstedt en p-afgift til et køretøj holdende på Christian X’s Allé. En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 31-årig mand fra Kastrup blev sigtet for vold mod nogen i offentlig tjeneste.

 

Butikstyveri, tricktyveri, Virum
Klokken 09.03 blev det anmeldt fra Shell/7-Eleven på Kongevejen, at to mænd havde indfundet sig søndag eftermiddag og bedt om adskillige kartoner cigaretter. Da det var tid til at afregne, stak mændene dog af med cigaretterne uden at betale for dem.

Det er Nordsjællands Politis formodning, at det er de samme gerningsmænd, som står bag lignende forhold den seneste tid.

 

Mistænkeligt forhold, Charlottenlund

Klokken 09.21 anmeldte en beboer fra Ingersvej, at hun mandag eftermiddag havde haft uopfordret besøg af fem udenlandske håndværkere kørende i en bil med rattet i højre side. De fem havde tilbudt fliserens for 15.000 kroner, hvilket beboeren havde takket ja til, men efterfølgende var hun meget utilfreds med deres arbejde.

Nordsjællands Politi anbefaler, at man takker nej til uopfordrede tilbud fra omrejsende håndværkere. I stedet bør man:
• Holde sig fra at bruge deres ydelser. Hvis nogen uopfordret banker på ens dør og forsøger at sælge noget, skal man:
• Afvise dem
• Hvis muligt notere et signalement af personerne og den bil, de er ankommet i
• Ringe 1-1-4 og anmelde det.

Laver man alligevel en aftale med håndværkerne, og arbejdet ikke lever op til det aftalte, så er der ikke længere tale om en opgave for politiet, selv om håndværkerne har henvendt sig ulovligt. Der er derimod tale om et såkaldt civilt søgsmål, hvor køber selv skal trække dem i retten. Dét plejer dog at være svært, fordi håndværkerne ofte efterfølgende ikke er til at opstøve - sig derfor blot nej tak til deres tilbud helt fra begyndelsen.  

 

Indbrud/tricktyveri, Klampenborg

Klokken 09.23 anmeldte en 91-årig kvinde med bopæl på Strandvejen, at hun mandag omkring klokken 12.00 havde haft uanmeldt besøg af en kvinde, og at der efterfølgende manglede en del smykker fra bopælen.

Den fremmede kvinde havde ringet på hos den 91-årige og på gebrokkent dansk forklaret, at hun netop var flyttet ind i området, og at hun gerne ville låne en tallerken. Den fremmede kvinde kom under det påskud ind i lejligheden, og om aftenen opdagede den 91-årige så, at hun manglede adskillige smykker.

Den 91-årige oplyste, at mens den fremmede kvinde gik ind i lejligheden, havde der stået en fremmed mand udenfor, som muligvis har været i ledtog med kvinden.

De to beskrives af den 91-årige som: 
A: Kvinde, asiatisk af udseende, 20-30 år, 160 cm høj. Kropsbygning: Fedladen. Hudfarve: Hvid. Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Asiatisk af udseende, men hvid/lys i huden. Talte: Dansk med accent. 
B: Mand, 20-30 år

 

Færdselsuheld, Kongens Lyngby

Klokken 10.03 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld i krydset Nørregade/Sorgenfrigårdsvej. Her var en 29-årig mandlig cyklist fra Virum blevet påkørt af en bil ført af en 51-årig kvindelig bilist fra Virum. Cyklisten kørte i østlig retning ad Sorgenfrigårdsvej, mens bilisten kørte ad vestlig retning ad Nørregade ind i krydset ved Sorgenfrigårdsvej, og i den forbindelse påkørte hun cyklisten, der efterfølgende blev kørt til kontrol på skadestuen, mens kvinden blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

 

Brand, Helsingør

Klokken 12.24 blev det anmeldt, at der var brand i et køkken i en lejlighed på Pontoppidansvej, og politi og brandvæsen blev sendt til stedet. Alle beboere i opgangen kom hurtigt ud i det fri, og det tog ikke lang tid, førend brandvæsnet havde styr på branden i køkkenet, der var i den mindre ende af skalaen.

 

Forsøg på tricktyveri, Gentofte

Klokken 12.55 blev det anmeldt, at der netop formentlig havde været et forsøg på tricktyveri på Stolpehøj, idet to mistænkelige fremmede personer havde indfundet sig i entréen i hjemmet hos en 81-årig kvinde. De to mistænkelige fremmede personer havde dog i hast forladt bopælen, da de opdagede, at den 81-årige kvinde havde sin søn på besøg.

De to beskrives af anmelderne som:

 

A: Mand, 25-30 år, 165-175 cm høj. Kropsbygning: Fedladen. Hudfarve: Brun. Hårfarve: Sort. Hårlængde: Kort, Iført: Stramtsiddende sorte jeans, stramsiddende grøn jakke, grøn bøllehat.
B: Kvinde, romansk af udseende, 30-35 år. Hudfarve: Brun. Hårfarve: Sort. Hårlængde: Langt

 

Færdselsuheld, Charlottenlund

Klokken 14.19 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld i krydset Bernstoffsvej/Tranegårdsvej, idet to varebiler var kørt sammen. En varebil ført af en 25-årig mand fra Charlottenlund kørte ad Bernstorffsvej og skulle foretage et venstresving til Tranegårdsvej. I forbindelse med dette venstresving skete der et sammenstød med en varebil ført af en 66-årig kvinde fra Charlottenlund, som kom kørende ad Bernstorffsvej i nordlig retning og skulle fortsætte ad Bernstorffsvej.

 

Den 25-årige blev efterfølgende sigtet efter færdselslovens bestemmelser. Der skete umiddelbart ingen personskade ved færdselsuheldet.

 
Indsats mod utryghedsskabende narkokriminalitet, Birkerød

Nordsjællands Politi var tirsdag aften til stede flere steder i Birkerød som led i en indsats mod utryghedsskabende narkokriminalitet. I forbindelse med indsatsen blev flere personer i området visiteret.

Ved Toftevangskolen, blev to personer truffet klokken 18.40. Her blev den ene, en 25-årig mand fra området, fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han modtog en sigtelse for.

Ved Rughaven blev tre unge mænd visiteret af en patrulje klokken 19.00. To af dem, henholdsvis en 19-årig fra Farum og en 21-årig fra Vedbæk, blev fundet i besiddelse af mindre mængder hash, og de blev derfor begge sigtet for disse forhold.

Klokken 20.56 løb en 23-årig mand med ukendt adresse, da han opdagede en patrulje på Stationsvej. Han blev eftersat og pågrebet kort efter. Ved visitation blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash og skunk, hvorfor patruljen sigtede ham for dette.

 

Færdselsuheld, Hillerød

På Godthåbsvej skete der klokken 19.28 et færdselsuheld. Part 1, en 25-årig mandlig bilist fra Vallensbæk, kom kørende af Godthåbsvej og nåede ikke at bremse ved en vejchikane, hvorfor han påkørte part 2, en 48-årig kvindelig bilist fra Hillerød, som kørte gennem vejchikanen i modsat retning.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men den ene part blev efterfølgende hørt til tjek på hospitalet.

 

Forsøg på tricktyveri, Allerød

Klokken 20.25 blev det anmeldt, at en 19-årig mand ung mand fra Allerød kort forinden var blevet forsøgt bestjålet på Allerød Stationsvej mellem Netto og apoteket. En gruppe på tre-fire personer havde nærmet sig den 19-årige, hvorefter den ene havde taget fat i hans skulder med den ene hånd, mens han med den anden forsøgte at stjæle den 19-åriges pung fra hans bukselomme. Gerningsmanden havde dog ikke succes med til foretagende, og gruppen forsvandt derefter fra stedet.

En patrulje kørte mod stedet og kiggede efter gerningsmændene, som dog ikke var at finde i området.

Manden, der forsøgte at stjæle pungen, beskrives som: mellemøstlig af udseende, 15-18 år, 180-185 cm, spinkel af bygning, brun i huden og med kort sort hår. Iført spraglet bluse og lyse cowboybukser. Talte et uidentificeret fremmedsprog.

 

Brand i vask på skole, Helsingør

Klokken 00.01 meddelte brandvæsnet, at der var konstateret en mindre brand i en udendørs vask på Skolen ved Gurrevej. Branden blev hurtigt slukket, og der skete ingen skade på bygninger eller lignende.

Det formodes, at branden var påsat.

 

I besiddelse af stoffer, Nivå

En patrulje standsede klokken 01.52 et køretøj på parkeringspladsen ved Islandshøjparken. Her blev en af personerne i bilen, en 27-årig mand fra Nivå, fundet i besiddelse af en mindre mængde hash og skunk, hvilket han blev sigtet for.

 

Indbrud på skole, Birkerød

Klokken 02.44 blev det anmeldt, at der havde været indbrud på Parkvejskolen. Ukendte gerningsmænd skaffede sig adgang til skolen ved at afliste en rude i en dør, og fra stedet blev der stjålet syv computere.

 

Indbrud i privat beboelse anmeldt den 7. - 8. juli 2020 i Nordsjællands politikreds

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Eline Krarup ek@vores-mediehus.dk