BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Genopslag
Har du lyst til at indgå som en tidligt forebyggende funktion? Har du forståelse for handicapområdet? Har du lyst til tværfagligt samarbejde og forældresamarbejde? Og ikke mindst – er du erfaren ift. lovgivningen på handicapområdet?
Så er du måske en af de nye skolesocialrådgivere, som skal ansættes i et samarbejde mellem Børneområdet i Borgercenter Handicap (BCH) og Børne- og Ungdomsforvaltningens højt specialiserede undervisningstilbud, så vi kan støtte samarbejdet på tværs af forvaltningerne til gavn for de tilknyttede børn og unge samt deres familier.
Specialskolerne Heerup, Strandparkskolen, Øresundsskolen, Fensmarkskolen samt en 5. skole, der er under opbygning, og Borgercenter Handicap har indgået et samarbejde i forhold til at kvalificere samarbejdet mellem skolerne og BCH. Sammen skal vi sikre, at alle børns trivsel og udvikling understøttes.
Om dig
Du er uddannet socialrådgiver eller lignende. Vi lægger vægt på, at du har erfaring med myndighedsarbejdet og kendskab til lovgivningen på området samt har lyst til at være bindeleddet imellem skole og sagsbehandler. Du skal være god til at afholde store møder, og vi lægger vægt på, at du kan formulere dig klart og tydeligt både overfor borgerne og samarbejdspartnerne og i den efterfølgende skriftlige dokumentation.
Logistik falder naturligt for dig. Du kan lide at samarbejde både internt (fx med myndighedssagsbehandlerne) og eksternt, og du er indstillet på en til tider hektisk hverdag og har mod på at påtage dig opgaven.
Det er vigtigt, at du en stærk formidler, da du skal fungere som brobygger mellem skole og BCH samt mellem to fagkulturer.
Der er behov for, at du er robust som person og mobil, da du i dagligdagen skal håndtere skift mellem flere arbejdspladser og kulturer. Samtidig er du selvkørende og selvstændig, da dit arbejde i høj grad vil foregå på afstand af nærmeste leder og kollegaer i BCH.
Du har interesse for børnehandicapområdet og har meget gerne specifik viden om autisme, og hvad det vil sige at være en familie med et barn med en funktionsnedsættelse.
Skolesocialrådgiver i BCH
Du vil sammen med en anden skolesocialrådgiver i BC, være den forebyggende funktion i forhold til samarbejdet med de fem skoler.
Stillingen som skolesocialrådgiver er en tidsbegrænset stilling i et nyetableret samarbejde mellem BUF og BCH, hvorfor vi løbende vil evaluere og tilpasse funktionen.
Du vil blive en del af børneområdet i Borgercenter Handicap. Børneområdet varetager den helhedsorienterede sagsbehandling i henhold til børn med funktionsnedsættelser i alderen 0-15 år i Københavns Kommune.
Børneområdet er opdelt i flere teams, herunder Autismeteam 3, hvor du vil blive tilknyttet.
Du kommer til at arbejde tæt sammen med de fem skoler og myndighedssagsbehandlerne på Børneområdet. Du bliver således en del af et stort fællesskab, hvor der er plads til at vidensdele og udfordre hinanden i faglige drøftelser.
Vi arbejder tæt sammen med skoler, dagtilbud, døgntilbud, netværkskonsulenter og mange andre samarbejdspartnere. Det kræver, at du kan bevare dit faglige fokus i samarbejdet med andre faggrupper.
Du vil have din daglige gang på såvel specialskolerne som i BCH.
Du skal være med til at understøtte en systematisk og målrettet indsats for forebyggelse af, at eleverne mistrives. Dette gøres i et tæt tværfagligt samarbejde med skolernes PPR-psykolog, lærere og pædagoger samt ledelsen på skolerne og i BCH.
Du skal være med til at koordinere indsatser for de børn og unge, som har skolefravær og mistrivsel.
Du hjælper med at kvalificere underretninger og hjælper med at koordinere samarbejdet med myndighedssagsbehandlere i BCH.
Du skal sammen med myndighedssagsbehandlere deltage i møder om enkelte børn, hvor I sammen forsøger at finde løsninger gennem en fælles indsats mellem familie, skole og netværk. Så du skal kunne samarbejde tæt både med myndighedssagsbehandlere og med lærere, pædagoger og andre faggrupper på skolerne.
Løn- og ansættelsesforhold
Stillingen er til besættelse pr. 1. oktober 2023 eller snarest derefter. Arbejdstiden er 37 timer om ugen. Ansættelsen sker i henhold til gældende overenskomst. Stillingen er tidsbegrænset i en periode på to år.
Vi indhenter referencer, børneattest og offentlig straffeattest i forbindelse med ansættelsen.
Yderligere oplysninger
Vil du vide mere om stillingerne, kan du kontakte afdelingsleder Karina Kragerup på 2916 6910, skoleleder på Fensmarkskolen Annette Samsøe Jensen på 2156 9754 eller skoleleder Frank Paulsen på Heerup Skole på 3059 5545.
Borgercenter Handicap er beliggende på Borups Allé 43 i København N.
Om Børneområdet
Børneområdet består af et myndighedsområde, aflastningsinstitutionen Skovhusene og Familiehuset. På Børneområdet i Borgercenter Handicap er vi i alt ca. 180 medarbejdere.
Myndighedsområdet, som autismeteamet er en del af, er organiseret i syv handicapfaglige teams. Tilsammen er vi ca. 70 sagsbehandlere, tre netværkskonsulenter og seks faglige koordinatorer.
Børneområdet varetager sagsbehandlingen efter servicelovens bestemmelser for børn med funktionsnedsættelse i alderen 0 til 15 år og deres familier. I tæt samarbejde med forældrene og barnet arbejder vi hver dag på at skabe løsninger, der understøtter barnets trivsel og udvikling.
Generelt for Børneområdet arbejder vi helhedsorienteret og varetager derfor sagsbehandlingen af både de handicapkompenserende ydelser (servicelovens §41, §42 og §44) og foranstaltningsparagrafferne. Herunder har vi stort fokus på at indgå i et samarbejde med familierne om at iværksætte den rette støtte inden for servicelovens bestemmelser samt følge op på den iværksatte indsats.
Om de højt specialiserede skoler
Specialskolerne i København er bydækkende skoler under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune. De varetager både højt specialiseret specialundervisning og fritidstilbud for børn og unge med gennemgribende psykiske udviklingsforstyrrelser, hvoraf størstedelen er diagnosticeret med andre udfordringer, bl.a. indenfor autismespektrumforstyrrelser. På to af skolerne varetages også undervisning og fritidstilbud af elever med flere former for fysiske handicap.
Skolerne og de tilknyttede KKFO'er (Københavns Kommunes Fritidsordning) er pædagogisk og administrativt set integreret og fungerer i fælles fysiske rammer, som udgør et helhedstilbud for børnene, hvor skole og KKFO bindes sammen af elevens individuelle handle- og elevplan, der omfatter både undervisningsfaglige mål og mål for den alsidige og personlige udvikling.
Alle skoler har et tæt samarbejde om børnenes læring, udvikling og trivsel med Børnecenter København, hvor psykologer, ergoterapeuter, logopæd o.l. er tilknyttet børnene.
I indeværende skoleår har vi samlet ca. 600 børn og deres familier tilknyttet kommunens skoler for børn og unge med de sværeste forudsætninger i livet.
Søg via linket senest mandag den 28. august 2023
Vi forventer at holde samtaler i uge 35.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Lyngby-Taarbæk Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Københavns Kommune, Borups Allé 177, 2400 København NV
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 28-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1518&ProjectId=193392&DepartmentId=20137&MediaId=4780&SkipAdvertisement=true
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5877965